Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Who is who: Gotan Project

Η Cristina Vilallonga μαζί με τους Tango Quartet επισκέπτονται την Ελλάδα και το Half Note και αμέσως η όραση, η ακοή και η μνήμη μας στρέφονται στη μουσική των αγαπημένων Gotan Project, που σφραγίστηκε από την γήινη και ζεστή φωνή της ταλαντούχας Καταλανής ερμηνεύτριας. Με αυτή την αφορμή, ας κάνουμε ένα γρήγορο flash back στους σημαντικότερους σταθμούς της πορείας του γνωστού συγκροτήματος.

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011
Οι Gotan Project, μια από τις πιο δραστήριες και εμπνευσμένες σύγχρονες μπάντες διεθνώς, αναμειγνύουν με ακρίβεια και ταλέντο, dub, trip hop, jazz, αργεντίνικο tango καθώς και παραδοσιακές και street μουσικές φόρμες. Περπατούν σε δρόμους φωτισμένους από την electronica, σταματούν στο ταμείο μελωδικής πανδαισίας και μας κόβουν εισιτήριο για τον πλανήτη της tango-tronika.
- Προτού τελειοποιήσουν τον ήχο των Gotan Project, που αποτελεί βασικό σημείο συνάντησης της electronica με τo tango, ο Γάλλος Philippe Cohen Solal και ο Ελβετός Christoph H. Mueller (πρώην μέλος των Touch El Arab) συναντήθηκαν στο Παρίσι και δούλευαν παρέα στους Boys from Brazil και τους Stereo Action Unlimited. Ήταν αρχές του 1996.
- Με την κυκλοφορία -από την Ya Basta- της μουσικής τους, τράβηξαν αμέσως την προσοχή των έμπειρων αυτιών των Jazzanova, Gilles Peterson, Mr. Scruff καθώς και άλλων «ηχογνωστών» της electronica, ενώ η Coca Cola επέλεξε ένα κομμάτι των Boys from Brazil για να ντύσει μουσικά μια ευρωπαϊκή της διαφήμιση.

- Παρά την επιτυχία, το ντουέτο επιθυμούσε ένα project που θα διέθετε μια περισσότερο σταθερή διάθεση και βάση. Νιώθοντας ότι τόσο η tango όσο και η dub έχουν μία υποτονική και μελαγχολική βάση, αποφάσισαν να συνδυάσουν τα δύο είδη.
- Με την προσθήκη του Eduardo Makaroff το 1999, σχημάτισαν τους Gotan Project και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους δεκάιντσο, «Vuelvo Al Sur/El Capitalismo Foráneo», τον Φεβρουάριο του 2000. Η παρουσία της μπάντας έγινε αισθητή στην Βρετανία και τον ευρωπαϊκό Tύπο και σύντομα η XL Recordings κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album τους, «La Revancha del Tango», το 2001. Ως αυτο-αποκαλούμενοι «κορυφαίοι Αργεντινοί μουσικοί εξόριστοι στο Παρίσι» περιόδευσαν για να προωθήσουν το album με guests μουσικούς και ένα ιδιαίτερο video σκηνικό που εμπνεύστηκε η multimedia καλλιτέχνιδα Prisca Lobjoy.
- Το «Inspiración Espiración» κυκλοφόρησε το 2004.
- Τον Νοέμβριο του 2005, λίγα λεπτά πριν την εμφάνισή τους στο Gran Rex στο Μπουένος Άιρες, ο Αργεντίνος της μπάντας, Makaroff, μιλώντας από καρδιάς είπε: «Οι στίχοι πολλών διάσημων μουσικών πάντα μιλούν για την επιστροφή σ’ αυτήν την πόλη κι έτσι γυρίζουμε πίσω στο Νότο και στον τόπο της καρδιάς μας».
- To «Lunatico» του 2006 -σε συνεργασία με τους Αμερικανούς Calexico και τον Ry Cooder- πήρε τ’ όνομά του από το άλογο κούρσας του ήρωα του tango του ’30, Carlos Gardel. Aκολουθήθηκε από το album «Tango 3.0» που κυκλοφόρησε το 2010.
- Τον Απρίλιο του 2011, για να γιορτάσουν την δέκατη επέτειο από το ντεμπούτο τους album ««La Revancha del Tango», οι Gotan Project επιστράτευσαν τα αστέρια της nueva cumbia σκηνής για ένα remix στο αρχικό album, το οποίο κυκλοφόρησε τον επόμενο Οκτώβριο, υπό τον τίτλο «La Revancha en Cumbia».
- Το όνομα της μπάντας είναι αποτέλεσμα ενός γλωσσικού παιχνιδιού αντιστροφής γραμμάτων και συνδέεται με μία διάσημη tango συλλογή που δημιούργησαν κλασικοί Αμερικανοί μουσικοί, που συναντήθηκαν για να ηχογραφήσουν το συγκεκριμένο album, το οποίο κυκλοφόρησε το 1982. Το album έφερε τον τίτλο «Tango Project» και περιελάμβανε μια επανέκδοση του κομματιού «Por Una Cabeza» των Carlos Gardel και Alfredo Le Pera, που έχει ντύσει μουσικά ταινίες όπως οι «Λίστα του Σίντλερ», «Άρωμα Γυναίκας» και «Αληθινά Ψέματα».
Ακολουθώντας την επιτυχία του album «Tango Project», το σύγχρονο τρίο αποφάσισε να βαπτισθεί με ένα όνομα προς τιμήν του συγκεκριμένου album, που αποτέλεσε ορόσημο. Το παιχνίδι αντιστροφής γραμμάτων που χρησιμοποίησαν ονομάζεται vesre και είναι δημοφιλές στην ισπανική αργκό.
Σε στίχους tango μουσικής χρησιμοποιείται ευρύτατα για να δώσει έμφαση στη σκόπιμη υπόκοσμη ατμόσφαιρα ή για να οδηγήσει σε κωμική ανακούφιση. Πολύ απλά, η τελευταία συλλαβή μιας λέξης μετακομίζει στην αρχή της. Έτσι, στην περίπτωση της μπάντας, η λέξη Tango έγινε Gotan και ήταν η λέξη που το τρίο επέλεξε για το Project του, συνδέοντάς την με το ιδιαίτερα επιτυχημένο album «Tango Project» που σημαντικά συνέβαλλε στο να γίνει και πάλι δημοφιλής η tango μουσική.
- Το τραγούδι «Santa Maria (del Buen Ayre)» από το album «La Revancha del Tango» ακούγεται στην κύρια χορευτική σκηνή της ταινίας «Shall We Dance?» με τους Jennifer Lopez και Richard Gere. Το ίδιο τραγούδι έπαιξε και το 2010 στην κομεντί «Knight and Day», με πρωταγωνιστές τους Tom Cruise και Cameron Diaz.
- Μουσικές τους έχουν επίσης, ντύσει –μεταξύ άλλων- γνωστές αμερικανικές τηλεοπτικές σειρές όπως οι «Nip/Tuck», «Sex and the City», «Brothers & Sisters» και «Chuck». Μελωδίες τους έχουν επίσης, χρησιμοποιηθεί σε διαφημίσεις και τηλεοπτικά shows ανά τον κόσμο.
- Η μουσική των Gotan Project σφραγίστηκε από τη φωνή της Cristina Vilallonga, τόσο στο ντεμπούτο album τους, όσο και στα τρία που ακολούθησαν, με τελευταίο το «Tango 3.0» του 2010, ενώ από το 2001 έως το 2007 η Καταλανή τραγουδίστρια περιόδευσε μαζί τους.

Tα singles των Goldfrapp σε μία συλλογή


Μετά από μια δεκαετία -και βάλε- στη μουσική σκηνή, ήρθε η ώρα και για τους Goldfrapp να κυκλοφορήσουν τη ρετροσπεκτίβα τους. Μια συλλογή λοιπόν που θα περιλαμβάνει τα σημαντικότερα singles της καριέρας τους συν δύο νέα tracks αναμένεται στις 6 Φεβρουαρίου. Το άλμπουμ θα ονομάζεται απλά “Singles”, ενώ τα “Melancholy Sky” και “Yellow Halo”, θα είναι τα νέα τραγούδια. Ενα clip για το τελευταίο μάλιστα, μπορείς να δεις παρακάτω. Είναι γυρισμένο με την κάμερα ενός iPhone, στην Ν. Αμερική.
Παράλληλα το electropop γκρουπ ετοιμάζει το νέο του άλμπουμ.
To tracklist είναι το εξής:

Ooh La La
Number 1
Strict Machine (Single Mix)
Lovely Head
Utopia (Genetically Enriched)
A&E
Happiness (Single Version)
Train
Ride A White Horse (Single Version)
Rocket
Believer
Black Cherry
Yellow Halo
Melancholy Sky

Rockwave 2012- H πρώτη ανακοίνωση!

Τo μεγαλύτερο μουσικό κύμα, που εξακολουθεί να σαρώνει εδώ και 16 χρόνια, έρχεται και επίσημα να επιβεβαιώσει τη σπουδαία και πολυαναμενόμενη είδηση ότι οι:

ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012


Στις 11.11.11 οι θρυλικοί Black Sabbath ανακοίνωσαν ότι επανασυνδέονται!

Οι Black Sabbath, με την αρχική και αυθεντική τους σύνθεση- το original line up- δηλαδή οι: OZZY OSBOURNE (φωνή), TONY IOMMI (κιθάρα), GEEZER BUTLER (μπάσο) και BILL WARD (ντραμς)- δήλωσαν ότι θα εμφανιστούν ως headliners στα διασημότερα και μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ το 2012.

Πρόκειται για την επανένωση της δεκαετίας!

Η περιοδεία τους ξεκινά την Παρασκευή 18 Μαΐου στη Μόσχα και θα φέρει τους Black Sabbath στο παγκόσμιο κοινό, ακόμα και σε χώρες όπου δεν έχουν παίξει ποτέ πριν ή σε άλλες, που έχουν να επισκεφθούν πάνω από τρεις δεκαετίες.

Στην Ελλάδα θα βρεθούν την

Κυριακή 1 Ιουλίου στο

ROCKWAVE FESTIVAL, TERRAVIBE PARK, ΑΘΗΝΑ

Οι BLACK SABBATH είναι το συγκρότημα που επινόησε τη metal μουσική. Αυτό το line up γέννησε, διέδωσε και επέβαλε το heavy metal. Ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος με τίτλο το όνομα τους, Black Sabbath, άλλαξε το πρόσωπο της μουσικής για πάντα. Πήραν τη σκληρή μουσική της εποχής τους, τα σκληρά μπλουζ, τους άλλαξαν πρόσωπο, και τα μετέτρεψαν σε κάτι καινούργιο που αργότερα ονομάστηκε heavy metal μουσική.

Οι BLACK SABBATH, αυτήν την περίοδο, με το αρχικό και πιο πετυχημένο τους σχήμα ηχογραφούν το πρώτο studio album τους μετά από 33 ολόκληρα χρόνια, με παραγωγό τον θρυλικό RICK RUBIN, που θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως το φθινόπωρο του 2012.

Όλοι οι μουσικοί έχουν επηρεαστεί από τους BLACK SABBATH και έχουν αναφερθεί με δηλώσεις τους σε αυτούς. Μεταξύ αυτών και ο σπουδαίος performer Henry Rollins: "Η μουσική των BLACK SABBATH είναι η απόλυτη κινητήρια δύναμη. Κάθε αξιόλογο συγκρότημα που αξίζει το βάρος του σε ναπάλμ θα ήθελε να έχει γράψει το ‘War Pigs’. Οι κριτικοί ποτέ δεν το κατανόησαν, αλλά οι fans το αγάπησαν, το κατάλαβαν και ακόμη τους συγκινεί. Όλη η μουσική τους δεν έχει χάσει τίποτα από το δυναμισμό και τη σπίθα της με τον χρόνο. Στην πραγματικότητα τώρα αντηχεί πιο δυνατά… χαιρετίζω τους ισχυρούς BLACK SABBATH τώρα και για πάντα.”

Οι BLACK SABBATH, οι πατέρες της heavy metal μουσικής, με περισσότερες από 70 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως, οι νεοσύλλεκτοι του Rock and Roll Hall of Fame (μπήκαν το 2006), οι νικητές των Grammy, θα βρεθούν στην Ελλάδα στο Rockwave Festival και θα μας προσφέρουν στιγμές μεγάλης συγκίνησης! Οι Έλληνες fans θα παρακολουθήσουν μία συναυλία επικών διαστάσεων! Μια ιστορική επιστροφή, μια βραδιά για τους λάτρεις του πραγματικού ροκ από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς!

Μαζί με τους Black Sabbath την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 στο Rockwave Festival θα εμφανιστούν οι:

Machine Head
Η μηχανή-μουσικός οδοστρωτήρας βάζει μπροστά τους κυλίνδρους της και επιστρέφει στην Ελλάδα, με το καλύτερο ίσως album του 2011, Unto the Locust, που καταφέρνει να σταθεί αντάξια δίπλα στο δίσκο-ορόσημο της καριέρας τους, The Blackening.
Με τις οργιώδεις κιθάρες του αχτύπητου δίδυμου Flynn-Demmel οδηγούμαστε… Into glory we will ride! Με το καυστικό τους debut album Burn my eyes μας έδειξαν τι σημαίνει να κοχλάζει το αίμα σαρώνοντας τους ενισχυτές με κολασμένα riffs!
Οι Machine Head ξεκίνησαν εκεί που δημιουργήθηκε και εξαπλώθηκε το thrash metal, ακολουθώντας τα βήματα συγκροτημάτων όπως οι Metallica και οι Slayer. Σκοτεινοί, βάρβαροι, ακραίοι αλλά ταυτόχρονα προσιτοί και μοντέρνοι, σημάδεψαν μια νεότερη γενιά καλλιτεχνών και θεωρούνται από τους fans ως «σωτήρες του heavy metal». Είναι το πιο πολλά υποσχόμενο συγκρότημα του 21ου αιώνα. Ίσως και της χιλιετίας.
Το μουσικό κύμα της New Metal θα τους μεταφέρει από το Bay Area της Καλιφόρνια κατευθείαν στο δικό μας RockWave!

Paradise Lost
Οι αγαπημένοι αυτοκράτορες του Ευρωπαϊκού doom/goth metal, επανέρχονται δριμύτεροι στη χώρα μας με τον ολοκαίνουριο δίσκο τους Tragic Idol για να αποδείξουν για μια ακόμη φορά με πόση μαεστρία δένουν την μελαγχολική ατμόσφαιρα με το δυνατό και σκληρό ήχο.
Είναι η βρετανική metal ελίτ που έχει πάντα ολοκληρωμένη αισθητική πρόταση στις live εμφανίσεις της, που συνδυάζει λιτότητα με δυναμισμό, στίχους και μελωδίες που κονταροχτυπιούνται για την πρωτιά, ξεδιπλώνοντας τις πιο σκοτεινές πτυχές του μυαλού.
Το συγκρότημα έχει οδηγηθεί στην κορυφή του μεταλλικού στερεώματος, αντιμετωπίζοντας κάθε καινούριο δίσκο σαν ένα νέο ξεκίνημα, σαν μια πορεία προς το άγνωστο σε ανεξερεύνητα μονοπάτια και καταφέρνει πάντα να αφήσει ένα ανεξίτηλο σημάδι στην εξέλιξη της μουσικής.
Το ελληνικό κοινό θα υποκλιθεί για ακόμη μια φορά στους shadowkings, Paradise Lost!

Planet Of Zeus

Το κατά-δικό μας stoner συγκρότημα που τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Η ωμή, ειλικρινής και συνεχώς εξελισσόμενη σκηνική τους παρουσία, τους έχει εξασφαλίσει ένα πιστό hardcore underground κοινό που τους ακολουθεί. Με την απαραίτητη δόση τεστοστερόνης τα live τους είναι ηλεκτρισμένα, βαριά και το headbanging δίνει και παίρνει. Θεωρούνται από πολλούς το επόμενο μεγάλο συγκρότημα… Μένει να το αποδείξουν στη σκηνή του Rockwave.

Lucky Funeral
Οι Lucky Funeral δημιουργήθηκαν το 2007. Ξεκινώντας σαν ένα stoner συγκρότημα, πλέον συνδυάζουν ένα κράμα επιρροών από metal, grunge, sludge, και έχουν ήδη κυκλοφορήσει δυο full length album. Έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 120 live εμφανίσεις μέσα σε τέσσερα χρόνια ζωής και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με μεγάλα συγκροτήματα του χώρου.

Αυτή είναι μία πρώτη γεύση από το line up τουRockwave Festival 2012.

ROCKWAVE! Το πιο δυναμικό φεστιβάλ, αυτό που σημάδεψε τα καλοκαίρια όλων μας, το σημείο αναφοράς των απανταχού μουσικόφιλων, ο κύκλος σε ένα ημερολόγιο, το χαμόγελο στο διάβασμα ενός δελτίου τύπου. Πάντοτε πρωτοπόρο, άλλοτε φωτεινό και άλλοτε σκοτεινό, πιο πλούσιο και πιο τολμηρό από ποτέ το ROCKWAVE θα είναι και φέτος εδώ, πιστό στο ραντεβού με το κοινό του.

Κουβαλά στη ράχη του παθιασμένους καλλιτέχνες, μυθικά συγκροτήματα και πάνω απ’ όλα υπέροχες μουσικές που ισορροπούν όλοι μαζί σε μια σανίδα.

ROCKWAVE! Ένα μουσικό κύμα που έρχεται από μακριά και θα μας πάει ακόμα μακρύτερα. Μια υπόσχεση που πάντα τηρείται, μια προσδοκία που δεν μένει ανεκπλήρωτη, μια σχέση που δυναμώνει, μια περιπέτεια που δεν τελειώνει…

Rockwave Festival
Κυριακή 1 Ιουλίου 2012
Αυτή είναι μόνο η αρχή!

…(to be continued)

H αποχαιρετιστήρια συναυλία των Faithless σε CD/DVD


Η τελευταία συναυλία που έδωσαν οι Faithless στο  Brixton Academy του Λονδίνου, πρόκειται να κυκλοφορήσει σε live άλμπουμ και DVD, με τίτλο out Passing The Baton: Live From Brixton. Η κυκλοφορία αναμένεται στις 27 Φεβρουαρίου και εκτός από την ηχογράφηση και τη βιντεοσκόπηση του show, θα περιλαμβάνει και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, καθώς και μια σπάνια συνέντευξη με το γκρουπ.
Οι Faithless ανακοίνωσαν τη διάλυσή τους τον Μάρτιο μέσα από το site τους.

Passing The Baton tracklist:

1. Happy
2.Sun To Me
3. All Races
4. God Is A DJ
5. Feel Me
6. Crazy Bal'Heads
7. Mass Destruction
8. Emergency
9. Flying high
10. Tweak Your Nipple
11. Insomnia
12. Everything Alright
13. What About Love
14. Bombs
15. I Want More, Part 1
16. I Want More, Part 2
17. Salva Mea
18. Not Going Home

Encore:
19. Music Matters
20. Muhammad Ali
21. We Come 1

Deep Delights...Dj Set By Zisi Albi.. A.K.A (Zss_dub)

Deep Delights...Dj Set By Zisi Albi.. A.K.A (Zss_dub)

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Let Love Lead the Way(15-12) Bleep Web Radio Playlist

Daft punk- Veridis quo
Papercut- Black dog
Tiger baby- Chinese fairytale
Westbam & nena- Oldschool baby(piano mix)
Tocadisco- Rocksteady dj
Parov stelar- Autumn beasts
Little boots- Shake(crazy p remix)
Kaino- Beilef
Moby- Scream pillots
Korallrevem- The truth faith
Gorillaz- On melancholy hill
Rrror child- Death star anthem(dark side remix)
Anomie belle- Inky drips
Morcheeba- The ledge before the edge
V- Sag feat tareq- Slliping away from me(a.agiannitopoulos remix)
Rapscallion- Afropick
In vox- On the highway
Air- Mer du japon
Saint savior- This aint no hymn
Sono- Someday
Emancipator- Anthem


Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Let Love Lead The Way.(8/12/2011) BleepRadio Playlist..

Asian dub foundation-Jericho
Big bud-Bubblin (dub mix)
Dub pistols-Problem is
Error child-Death star anthem
Doris decker guest house-Dadab
Deep dive corp-Missing & kissing
Magnitophono-B with an(atom numb remix)
The radio dept-David
Washed out-Belong
Mixalis zeis-Attrativo
Sander van doorn-Lobby
The postmarks-No one said this would be easy
Madonna-To have and not to hold(andreas agiannitopoulos remix)
Stevie nicks-Smilling at you(young edits going home version)
M83-You appearing(cyan & baker remix)
Kosheen-Belladonna
Ladytron-Destroy everything you touch
Keep shelly in athens-DIY
Noetic nega-Get away(liebe remix)
Stereo mcs-i changed my mind(rattlesnake remix)
Kabanjak-Clap your hands
J-walk-Soul vibration
Monsieur minimal-Beautiful(spinnet remix)

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Έφυγε από τη ζωή η DJ Free

Mία από τις πρώτες γυναίκες djs στην Ελλάδα, έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα. Η 46χρονη Ελευθερία Πηλίχου ή αλλιώς DJ Free άφησε το δικό της στίγμα στα περισσότερα bar και φεστιβάλ της Αθήνας και του εξωτερικού, αλλά και στο ραδιόφωνο με την εκπομπή της στον Εν Λευκώ 87,7 "The Beat Goes On".
Tελευταία της ραδιοφωνική στέγη ήταν το διαδικτυακό Radio Bubble.

R.I.P.

Οι Κillers βάζουν τα γιορτινά τους

Πιστοί στην παράδοση να κυκλοφορούν χριστουγεννιάτικα single παραμένουν οι Killers. Φέτος λοιπόν μοιράζονται μαζί μας το “The Cowboy's Christmas Ball”, το οποίο κυκλοφορεί ψηφιακά σήμερα, παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS. Όλα τα έσοδα από τα downloads θα διατεθούν στην καμπάνια RED που μάχεται για την εξάλειψη του AIDS. Αυτό είναι ο 5ος χρόνος στη σειρά που το γκρουπ κυκλοφορεί χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Παράλληλα ετοιμάζουν την επιστροφή τους με νέο άλμπουμ.