Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Νέοι Garbage στο δικό τους label

H επιστροφή των Garbage είναι γεγονός. Εφτά χρόνια μετά το Bleed Like Me, η Shirley Manson και η υπόλοιπη μπάντα θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ μέσα στην άνοιξη. Μάλιστα θα είναι το πρώτο δείγμα δουλειάς που ηχογραφείται μακριά από τα Smart Studios,  ιδιοκτησίας του Butch Vig και του Steve Marker, που πλέον έχουν κλείσει. Επίσης θα είναι η πρώτη φορά που οι Garbage θα κυκλοφορήσουν υλικό μέσα από το δικό τους label, το Stunvolume.

O τίτλος του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός, αναφέρθηκαν όμως τα ονόματα κάποιων κομματιών πάνω στα οποία δουλεύουν και ενδεχομένως να συμπεριληφθούν στο δίσκο: “Time Will Destroy Everything', 'Blood For Poppies', 'Automatic Systematic Habit', 'Control', 'Lies, Lies, Lies', 'Sugar', 'Not Your Kind Of People', 'TROUBLE', 'Felt', 'Big Brite World', 'Alone' και  'Animal'.

Νέοι Saint Etienne + free download

Οχτώ χρόνια μετά την τελευταία τους δουλειά, οι Saint Etienne επιστρέφουν. Το βρετανικό τρίο θα κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ αποκάλυψε ήδη το πρώτο single μέσα από αυτό: πρόκειται για το “Tonight”, που επίσημα κυκλοφορεί στις 5 Μαρτίου, αλλά για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα βρίσκεται on line από σήμερα, διαθέσιμο για download.
Κατέβασε το όσο προλαβαίνεις από το επίσημο site τους, www.saintetienne.com.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Let Love Lead the Way(26/1) Bleep Web Radio Playlist

Abakus - Cruise Control
Archive - You Make Me Feel
Black Tie Dynasty - I Like You
Booka Shade - Night Falls
Ekos Quartet - Mobious Strip
Goldroom - Nights In Nantes
Gotye - State Of The Art
Jonas Steur - Fall To Pieces (Feat Rene)
Karuan - Reflections Of A Poem (Alex Dimou Remix)
Lego Boy - Walking Alone (Dpen Feat.Olga K Remix)
Niki & The Dove - Mother Project(Goldroom Remix)
Parov Stelar - Shine (Cayetanos Dub Remix)
Pianochocolate - My Paris Is Here
Second Sky - Connect
Shine 2009 - Naturally
Sunset Blvd - Clockwater (Nikos Diamantopoulos Remix)
Teen Daze - Surface
The Youngsters - Smile
Toma - Facile
Waterlillies - Never Get Enough (Album Edit)
William Control Ft. Matt Skiba - Deathclub (Wes Borland Renholder Remix)
Unkle - Blackout

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Infected Mushroom ζωντανά στη χώρα μας

Ένα από τα σπουδαιότερα ηλεκτρονικά σχήματα παγκοσμίως επιστρέφει στη χώρα μας. Σύμφωνα με την Detox Events, oι Infected Mushroom θα εμφανιστούν ζωντανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 16 και 17 Μαρτίου αντίστοιχα. 
Περισσότερες πληροφορίες για venues και εισιτήρια θα ανακοινωθούν σύντομα.

Νέο single από τους Black Keys

Με το El Camino να σημειώνει ήδη μεγάλη επιτυχία, οι Black Keys ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους single, μετά το “Lonely Boy”. Πρόκειται για το “Gold On The Ceiling”, το οποίο αναμένεται στις 5 Μαρτίου, μόλις δηλαδή το γκρουπ ολοκληρώσει τις εμφανίσεις του στη Μ. Βρετανία.

Παρεμπιπτόντως, το video clip του “Lonely Boy” κοντεύει τα  7 εκατ. views στο YouTube, βάζοντας έτσι το ντουέτο στον mainstream μουσικό χάρτη.

R.I.P. Etta James

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή η μία από τις σπουδαιότερες και επιδραστικότερες τραγουδίστριες των τελευταίων δεκαετιών. Η Etta James, που αντιμετώπιζε πολλαπλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, απεβίωσε σήμερα από επιπλοκές της λευχαιμίας από την οποία έπασχε.
Η Etta James ήταν απο τις λίγες καλλιτέχνιδες που μπορούσε αβίαστα να περνά από τo r 'n' b και τo jazz ρεπερτόριο, στα blues και στο rock 'n' roll. Έχει κυκλοφορήσει συνολικά 28 άλμπουμ και έχει βραβευτεί έξι φορές με Grammy.

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Let Love Lead the Way(19/1) Bleep Web Radio Playlist

A Mountain Of One - Bones (Thomas Way Of The Ancients Mix)
Bruno Maman - D un Ciel Gris A Un Ciel Tout
Codes In The Cloud - You Are Not What You Think You Are (Rival Consoles Remix)
Phon.O - Sad Hapiness
Truby Trio - A Go Go
The Mohawks - The Champ
Amy Winehouse - You Know Im No Good (Skeewiff Mix)
Benjamin Biolay - Dans La Merco Benz
Dead Composers - Starlight
Daft Punk - Make Love
Kavinsky - Nightcall (Breakbot Remix)
Ladyhawke - Paris Is Burning (Cut Copy Remix)
Moby - First Cool Hive
Starbossa - Spacer
Pentatonik - The Last One And The First
Skream - Listen To The Records On My Wall
George Mathielis - Reset
Beth Orton - Stars All Seem To Weep
Jody Wisternoff - Dont Crash Please
Bent - Kisses
Westbam & Nena - Oldschool Baby (Piano Remix)
Tensnake - Gongolal (Rework)
Deep Dive Corporation - Missing & Kissing

Συνέντευξη των Expert Medicine στο Γιάννη Χάμαλη

//// Οι Expert Medicine σχηματίστηκαν το 1997 από τον κιθαρίστα Αλέξη Ζαμπάρα και τον μπασίστα Μπάμπη Κουρτάρα. Το συγκρότημα πραγματοποίησε διάφορες live εμφανίσεις μέσα στην επόμενη τριετία, ενώ έκανε και την πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση το 2000, στη συλλογή Electric Youth Experiment-Vol. 1.
 
Το 2001 ξεκίνησαν, σταδιακά, σημαντικές αλλαγές στο ηχητικό ύφος, αλλά και τη σύνθεση των Expert Medicine. Με εξαίρεση τα 2 ιδρυτικά μέλη που παρέμειναν σταθερά, τα τύμπανα ανέλαβε ο Ανδρέας Σιουρούνης, για να τον ακολουθήσει ένα χρόνο αργότερα η τραγουδίστρια Τζένη Καπάδαη (η οποία αποχώρησε το 2007) και το 2004 ο DJ Everlast, παλιό μέλος των FF.C.
 
Κάποιες από τις πιο ξεχωριστές συναυλιακές στιγμές τους, μέσα στην εξαετία 2001-2007, ήταν: τα support acts στον Arto Lindsay και τους Herbaliser, οι εμφανίσεις τους στο Ejekt Festival, στο Festival Comics της Βαβέλ, στο Synch Festival, στην Ημέρα της Μουσικής, στην απονομή των βραβείων του 47ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου, στο Vinylstories στο Γκάζι, καθώς και στο The Fly του Λονδίνου. Επίσης, πολύ καλές εντυπώσεις έχουν αφήσει οι συχνές εμφανίσεις τους στο Planet Music, αλλά και στο Bar 2 της Ναυπάκτου.
 
Η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του group με τίτλο “Swimming Lessons” κυκλοφόρησε το Μάιο του 2006 από την DNA Lab_el και περιλάμβανε τις συμμετοχές 2 εξαιρετικών μουσικών όπως ο τσελίστας Γιώργος Καλούδης και ο percussionist Daniel Armando. Η παρουσίαση του CD έγινε στις 10 Μαΐου του 2006, στη σκηνή του House Of Art, με μια sold – out συναυλία, ενώ για την προώθησή του πραγματοποιήθηκε μια περιοδεία τον Απρίλιο του 2007 σε 8 πόλεις της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Το video clip του κομματιού “Joy” προβλήθηκε  από το μουσικό κανάλι MAD. ///
 
       Πως προέκυψε το όνομα expectmedicine?
 
Το όνομα ήταν μία πρόταση του εικαστικού Γιάννη Πετρή, ξαδέρφου του Μπάμπη, πολύ καλού φίλου και συνεργάτη του group, κατά τη διάρκεια  μιας χαλαρωτικής και αποφορτιστικής συνάντησης πριν από 15 χρόνια.
 
H ‘’αγωγή’’ που προτείνουν οι ‘’ειδικοί’’ είναι για μυαλό ή το σώμα;
 
Η πρότασή μας είναι μια μορφή υπέρβασης. Σε ατομικό επίπεδο μας απασχολούν έντονα και μας προβληματίζουν οι ανατροπές που έχουν συμβεί στις ζωές των φίλων μας, των οικογενειών μας και των γύρω μας αλλά σαν Expert Medicine είμαστε κατά βάση μια μπάντα διασκέδασης και χορού. Αυτό που θέλουμε είναι να δημιουργούμε κάθε φορά όλες αυτές τις προϋποθέσεις για να περάσει ο κόσμος σε ένα άλλο “state of mind”, να αφήσει πίσω για λίγο τα προβλήματά του και να ξεδώσει -ή ακόμα και να ξεσπάσει- χορεύοντας. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο αλλά κάποιες φορές είναι το μόνο φάρμακο!
 
Οι στίχοι των τραγουδιών είναι μικρές εξομολογήσεις;
 
Οι στίχοι περιγράφουν περισσότερο συναισθηματικές καταστάσεις που δημιουργούνται σε κάποιες στιγμές της καθημερινότητάς μας και σε διάφορες φάσεις της ζωής μας. Δεν γράφουμε για κοινωνικο-πολιτικές αλλαγές αλλά για τα συναισθήματα που αυτές μας προκαλούν.
 
                Ποια είναι η άποψη σας για το ελληνικό ραδιόφωνο; 
 
Δυστυχώς, το ραδιόφωνο στην Ελλάδα έχει χάσει το στοιχείο της έκπληξης, της πρωτοτυπίας και της αυθεντικότητας αφού, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, δεν υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας, ο μουσικός παραγωγός που θα σου προτείνει να ακούσεις κάτι, μετά από ώρες που έχει αφιερώσει ψάχνοντας καινούργια και ενδιαφέρουσα μουσική. Έχει σταματήσει η επικοινωνία και η επαφή που υπήρχε μεταξύ παραγωγού και ακροατή.
              
 
               Τι βοηθάει και πως προτιμάτε να προμοτάρετε τις δουλειές σας ; μέσω socialnetworks και internet ή κάνοντας live εμφανίσεις;
 
Δεν απολαμβάνουμε τίποτα περισσότερο από ένα καλό liveκαι εκεί πιστεύουμε πως φαίνεται η αξία και ο βαθμός εξέλιξης μιας μπάντας. Δεν εννοούμε τόσο την σκηνική παρουσία, που φυσικά παίζει το ρόλο της, όσο το πώς βγαίνει η μουσική στο κοινό. Πόσο δεμένο είναι το γκρουπ, πόσο δουλεμένος ο ήχος και τι διάθεση περνάει στον κόσμο. Το internet βοηθάει στο να δηλώσουμε παρουσία και τα social networks περισσότερο στο να μοιραστούμε την πληροφορία για τις εμφανίσεις μας ή τα videosπου φτιάχνουμε. Πάνω απ’ όλα όμως είμαστε μια συναυλιακή μπάντα και σ’ αυτόν τον τομέα δουλεύουμε συνεχώς.
 
 
/// Το τέλος της συνεργασίας με την τραγουδίστρια Τζένη Καπάδαη, το καλοκαίρι του 2007, καθώς και η διαρκής ανάγκη για μουσικούς πειραματισμούς οδηγούν σταδιακά τους Expert Medicine σε ένα νέο δημιουργικό ύφος. Τα βασικά φωνητικά έχουν αναλάβει πλέον ο Μπάμπης Κουρτάρας και ο Ανδρέας Σιουρούνης, καθώς και guest τραγουδίστριες.
 
 Το καινούργιο υλικό των αγγλόφωνων Expert Medicine βασίζεται και πάλι στο συνδυασμό φυσικών οργάνων με decks, vocal loops και samples και διατηρεί κάποιες από τις έως τώρα επιρροές του από μουσικά είδη όπως rock, funk, acid-jazz, trip- hop. Διαθέτει όμως σαφώς περισσότερα στοιχεία electro, ακόμα πιο έντονο dance προσανατολισμό και μια pop διάθεση που το διαφοροποιεί αρκετά από οτιδήποτε έχει παρουσιάσει το σχήμα σε αυτά τα 14 χρόνια παρουσίας του.
 
Οι εμφανίσεις των Expert Medicine, ως κουαρτέτο πλέον, ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2008 στην πλατεία Κοτζιά, στην Ημέρα της Μουσικής και συνεχίστηκαν με ένα μεγάλο live & party event στο Planet Music, την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2009. Το Μάρτιο του ίδιου έτους, το group διοργάνωσε ένα ακόμα live & party event, στο Βar 2 της Ναυπάκτου, που ήταν ουσιαστικά και η τελευταία του εμφάνιση λίγο πριν μπει στο studio για να ηχογραφήσει το δεύτερό του άλμπουμ.
 
Ο νέος δίσκος των Expert Medicine  με τίτλο “Perfect Maniac” κυκλοφόρησε στις 10 Μαΐου 2010 από τη The Sound of Everything και κομμάτια όπως τα “A Spaceship in the Backyard”, “Useless” και “Arkkanoid” κέρδισαν σημαντικό airplay από γνωστούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας ενώ το “Mr. Crisis” επιλέχθηκε από το Jumping Fish της Cosmote ως «Τραγούδι του Μήνα» για το Σεπτέμβριο του 2010.
 
Στις 10 Δεκεμβρίου 2010 οι Expert Medicine διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν με την υποστήριξη του Jumping Fish το “Sierra Studios Session 1: Live Audio & Video Recording” μπροστά σε εκατό περίπου καλεσμένους απ’ όπου προέκυψε οπτικοακουστικό υλικό το οποίο έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις.
 
Στα τέλη του 2010 κυκλοφόρησε το low budget / one-shot video του “Arkkanoid”  και από τα τέλη Φεβρουαρίου 2011 το ίδιο κομμάτι ακούγεται στη διαφημιστική καμπάνια του i-bank της Εθνικής Τράπεζας. Επίσης, από το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου η διασκευή τους στο “If I Could Build My Whole World Around You” των Marvin Gaye και Tammi Terrell ντύνει τη διαφημιστική καμπάνια της Cosmote.
 
Το “Chase_2010 rework” έγινε remix από μια πληθώρα παραγωγών με πιο πρόσφατους τους Ανδριανό Παπαδέα και Γιώργο Μαθιέλλη. Επίσης, ο Σεραφείμ Τσοτσώνης έχει κάνει ένα remix στο “I Dare” στο οποίο –όπως και στο original track- συμμετέχει στα φωνητικά η Ilia Darlin, ενώ ο Μιχάλης Δέλτα έχει κάνει ένα δικό του remix στο “Useless”.
Η σκηνική τους ενέργεια και οι εκρηκτικές τους εμφανίσεις σε πολλούς γνωστούς χώρους έχουν αποσπάσει ενθουσιώδεις κριτικές κάνοντας πολλούς να μιλάνε για «την καλύτερη live χορευτική μπάντα της χώρας». ///
 
 
 
 
                  Ας περάσουμε σε ποιό προσωπικές ερωτήσεις, βιβλία διαβάζετε ; Έχετε αγαπημένους συγγραφείς ; κατοικίδια υπάρχουν ;
 
Τέτοιες ερωτήσεις, αν και ενδιαφέρουσες, μας φέρνουν σε δύσκολη θέση. Και αυτό διότι οι ExpertMedicineαποτελούνται από 4 βασικά μέλη αλλά και από άλλους 4 ανθρώπους δίπλα τους που βοηθούν και συνεισφέρουν διαρκώς. Το περίεργο είναι ότι μιλάμε για 8 σχεδόν εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες που αρκετές φορές δεν συναντιούνται πουθενά, ενίοτε ούτε καν στη μουσική.
Όλοι μας πάντως τυχαίνει να είμαστε ζωόφιλοι και κάποιοι από εμάς έχουν  μεγαλώσει και συνεχίζουν να ζουν με κατοικίδια.
Τώρα, το θέμα αγαπημένοι συγγραφείς είναι ένας μακρύς κατάλογος. Ενδεικτικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τον Claude Levi Strauss, τον Umberto Eco, τον Don DeLillo, τον George Orwell και από ποιο πρόσφατους τον Orhan Pamuk και τον Haruki Murakami ενώ υπάρχει, εδώ και πολλά χρόνια, μια απεριόριστη συμπάθεια και σεβασμός στο έργο της ποιήτριας Κικής Δημουλά.
 
                
 
                Η λέξη επιτυχία τι σημαίνει για σας ; νιώθετε ικανοποιημένοι ;
 
Από την αρχή της πορείας μας επιλέξαμε να κινούμαστε στα όρια του underground, για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά, προσπαθώντας πάντα να κρατάμε τις απαιτήσεις που έχουμε από τους εαυτούς μας  και τους συνεργάτες μας σε υψηλά επίπεδα. Κάποιες επιλογές μας όλα αυτά τα χρόνια ίσως και να μας έχουν στοιχίσει αλλά στην τελική, εμείς είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι έχει γίνει και, σχεδόν πάντα, εμείς έχουμε τον τελευταίο λόγο. Αυτό είναι μια μορφή επιτυχίας.
 
               Tα αγαπημένα σας άλμπουμ για το 2011; Ποιούς καλλιτέχνες ξεχωρίσατε από το εξωτερικό;
 
The House That Dirt Built από The Heavy. Δεν είναι φετινό αλλά φέτος το ανακαλύψαμε και μαζί με εμάς αρκετός άλλος κόσμος. Nine Types of Light από TV On The Radio, The English Riviera από Metronomy, Bad As Me από Tom Waits.
 
 
                Mε ποιούς έλληνες θα θέλατε να συνεργαστείτε ;
 
Υπάρχουν πολλοί Έλληνες καλλιτέχνες που μας αρέσουν και κάποιοι τους οποίους θαυμάζουμε. Παρόλα αυτά, το θέμα συνεργασία είναι μια πολύπλοκη υπόθεση και δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με το προσωπικό γούστο ή το είδος της μουσικής, αλλά με χαρακτήρες και νοοτροπίες. Έχουμε συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς τα τελευταία 10 χρόνια και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε. Μόνη προϋπόθεση για μας είναι να «μιλάμε την ίδια γλώσσα», ακόμα και αν δεν παίζουμε την ίδια μουσική.
 
                Ποια είναι τα σχέδιά σας για το άμεσο μέλλον ; έχετε σκεφτεί να ασχοληθείτε με την κινηματογραφική μουσική, είτε ως Expert Medicine , είτε ο καθένας     προσωπικά;
 
Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε ενδιαφέρουσα πρόταση, ειδικά όταν συνοδεύεται από τις κατάλληλες συνθήκες συνεργασίας. Σ’ αυτό το πλαίσιο, με χαρά γράψαμε μουσική για τον «Μαχαιροβγάλτη» του Γιάννη Οικονομίδη, δώσαμε τη μουσική του πρώτου μας album “Swimming Lessons”  στην ταινία «Κλέφτες» του Μάκη Παπαδημητράτου και τη μικρού μήκους «Αρχίζει» του Θεόφιλου Παπαστυλιανού, όπως και στα τηλεοπτικά σήριαλ «Ξέχασέ με» και «Ίχνη». Εξάλλου, 2 από τα μέλη μας, ο Μπάμπης και ο Ανδρέας ασχολούνται παράλληλα με τη σύνθεση και παραγωγή  μουσικής για τη διαφήμιση και τον κινηματογράφο.
 
Αναφορικά με τα live, θα πραγματοποιήσουμε μια μίνι εμφάνιση στο φεστιβάλ του Jumping Fish στις 10 Δεκεμβρίου στο Fuzz, μαζί με τους FunLovin’ Criminals, τους Trap και τον GeorgeGaudy.
 
Επίσης, σε συνεργασία με τα παιδιά της νέας μουσικής εταιρείας RestlessWind, διοργανώνουμε ένα event στο Gagarin την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου. Εκεί θα εμφανιστούμε με το Σεραφείμ Τσοτσώνη και την μπάντα του, ενώ θα ακολουθήσει party με specialguest το Μιχάλη Δέλτα.
 
                                                                                   
 
                                                                  
Expert Medicine:
 
Αλέξης Ζαμπάρας “Alex Motofunk”_guitar & effects
Ανδρέας Σιουρούνης_drums & vocals
Μπάμπης Κουρτάρας “Sillyboy”_bass & vocals
Θωμάς Πυτικάκης “Dj Everlast”_decks & samples
 
Στέλλα Χρονοπούλου_guest vocals
 
Άκης Πασχαλάκης_sound engineer
 
 
Links_
 
 
Contact_
 
Κώστας Καλλές
 
 
 
Γιάννης Χάμαλης

Νέο κομμάτι από τον Absent Without Leave για φιλανθρωπικό σκοπό

Ο Absent Without Leave συμμετέχει με ένα νέο κομμάτι του, με τίτλο When Snow Falls, στη συλλογή More Hope For Japan, η οποία κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από τη Γερμανική Oxide Tones.

Πρόκειται για μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή καθώς σε αυτή συμμετέχουν συνολικά 37 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, ενώ όλα τα κομμάτια είναι ακυκλοφόρητα, υπερβαίνοντας στη συνολική τους διάρκεια τις 3,5 ώρες.

Η συλλογή περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο αξιόλογους καλλιτέχνες της παγκόσμιας ambient/post-rock σκηνής μεταξύ των οποίων οι:
Absent Without Leave, And So I Watch You From Afar, The Ascent Of Everest, Her Name Is Calla, Kontakte, Epic45 side projects (The Toy Library & My Autumn Empire), Thisquietarmy, Message To Bears, Antonymes, Signal Hill, New Century Classics, Zero Bedroom Apartment (The American Dollar side project), Cobra-Matic (Canyons Of Static side project), Dead Flies The Crow (Tunturia side project) κ.ά.

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις της More Hope For Japan προσφέρονται στον Ερυθρό Σταυρό με σκοπό την ανακούφιση των πληγέντων από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Ιαπωνία το Μάρτιο του 2011.

Η συλλογή διατίθεται για κατέβασμα σε ψηφιακή μορφή (flac ή mp3) καθώς και σε συλλεκτική έκδοση 4πλού CD από το παρακάτω link:

http://morehopeforjapan.com/more-hope-for-japan/


Ακούστε το κομμάτι When Snow Falls του Absent Without Leave εδώ:

http://soundcloud.com/more_hope_for_japan/07-absent-without-leave-when

Βleep Event 23.1.2012 | Τρανζίστορ -cafe - bistrotheque| Scent of a woman

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, λίγο μετά τις 21:00, η θηλυκή πλευρά του Bleepradio αναλαμβάνει τα decks. Από soul και swing εκλεπτυσμένα ακούσματα με ματιές στη jazz και στο rock.
 
Με την Ευφροσύνη Παυλακούδη και τη Δώρα Βάκα.
 
Στο καλλιτεχνίζοντα χώρο του Τρανζίστορ – cafe - bistrotheque
 
Πρωτογένους 10 - Ψυρρή

Ακόμα δύο ακυκλοφόρητα tracks των Radiohead on line

Δύο επιπλέον κομμάτια από την πρώιμη εποχή των Radiohead έκαναν την εμφάνισή τους στο internet. Πρόκειται για τα “Fragile Friend” και “Fat Girl”, τα οποία ηχογραφήθηκαν το 1986, όταν το γκρουπ ονομαζόταν ακόμα On A Friday.
Πριν ένα μήνα περίπου, τα τραγούδια “Everybody Knows” και “Girl in the Purple Dress” από την ίδια χρονική περίοδο, διέρρευσαν on line.
Άκουσέ τα παρακάτω. Στο "Fat Girl" πειραματίζονται με ηλεκτρονικούς ήχους, στο δε "Fragile Friend" θα ακούσεις έναν Τhom Yorke με προφορά... αμερικάνικου νότου!

Οι This Will Destroy you στη χώρα μας

Οι This Will Destroy you (TWDY) σχηματίστηκαν στα μέσα της περασμένης δεκαετίας στο San Marcos της πολιτείας του Texas και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αναδείχθηκαν ως ένα από τα σημαντικότερα post-rock σχήματα όπως αυτό διαμορφώθηκε από τους Explosions in The Sky, Godspeed You Black Emperor!, Mono, Do Make Say Thing και Mogwai. Παρόλο που έχουν προσπαθήσει να ¨αποτινάξουν” τον όρο post-rock από την περιγραφή του ήχου τους, μόλις πέρσι το κατάφεραν με την κυκλοφορία του αριστουργηματικού ‘Tunnel Blanket’ και την εισαγωγή στη μουσική τους έντονων ηλεκτρονικών στοιχείων. Η μεγαλειότητα των ενορχηστρώσεων των ιnstrumental συνθέσεών τους σε συνδυασμό με την απλότητα των μελωδιών τους, τους κατέστησαν περιζήτητους ανάμεσα σε κριτικούς, κοινό και μουσικούς παραγωγούς όπως  αποδεικνύει μεταξύ άλλων και η πρόσφατη συμμετοχή τους στο soundtrack της ταινίας “Moneyball”. Πλέον, έχουν αναδειχτεί σε μία καταιγιστική ζωντανή δύναμη με headline shows ανά την Ευρώπη και την Αμερική καθώς και εμφανίσεις σε πολλά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου.

Οι This Will Destroy You αποτελούνται από τους:

Chris King – Bass
Donovan Jones – Keyboards
Alex Bhore – Drums
Jeremy Galindo – Guitar

Επίσημη Δισκογραφία
Young Mountain (EP) – 2006
This Will Destroy You – 2008
Field Studies (EP) – 2009
Moving on the Edges of Things (EP) – 2010
Tunnel Blanket – 2011

Website | http://twdy.tumblr.com
Myspace | www.myspace.com/thiswilldestroyyou
Facebook | www.facebook.com/thiswilldestroyyou
Θεσσαλονίκη
Σάββατο, 7 Απριλίου 2012
Block 33
Οι πόρτες ανοίγουν: 21:00

Αθήνα
Κυριακή, 8 Απριλίου 2012
Gagarin 205
Οι πόρτες ανοίγουν: 20:00

Τιμή Εισιτηρίου:
Προπώληση 12€ - 15€ | Ταμείο 20€

Προπώληση Εισιτηρίων:
Σε όλα τα καταστήματα Public Θεσσαλονίκης και Αθήνας
Στα Ticket House Θεσσαλονίκης και Αθήνας
Ticket Arena | www.ticketarena.gr, 212 100 3788
Rhythm Records | Εμμ. Μπενάκη 74, 210 3841550
TicketPro | www.ticketpro.gr, 210 3626240
Eventbrite | www.eventbrite.com

Η προπώληση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Νέο άλμπουμ συνεργασιών από τους Flaming Lips

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες συνεργασίες θα περιέχει η νέα δουλειά των Flaming Lips, που όπως φαίνεται, δεν ενδιαφέρονται να κυκλοφορήσουν ξανά ένα απλό, νορμάλ άλμπουμ. Ο frontman τους Wayne Coyne- που παρεμπιπτόντως έχει και γενέθλια σήμερα-  αποκάλυψε τα ονόματα που θα παρελάσουν από την επερχόμενη κυκλοφορία και δεν είναι λίγα: O Bon Iver, η Υοκο Οno, o Nick Cave και ο Edward Sharpe, θα συνεισφέρουν σε αυτό το κοινό δισκογραφικό πόνημα, που αναμένεται κάπου μέσα στον Απρίλιο.
Ο Coyne εξέφρασε την επιθυμία να συμπεριλάβει ακόμα μία τραγουδίστρια στο άλμπουμ: την Kesha. Όπως είπε όμως δεν είναι σίγουρο ότι τελικά θα γίνει, παρότι η 24χρονη είναι fan του γκρουπ.

Οι Stranglers επιστρέφουν με νέο άλμπουμ

Το πρώτο τους άλμπουμ μετά από έξι χρόνια απουσίας θα κυκλοφορήσουν οι Stranglers. O τίτλος του θα είναι Giants και θα αποτελεί το 17ο άλμπουμ στη μακροχρόνια καριέρα τους.
Η πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά των new wave βετεράνων, ήταν το Suite XVI του 2006.
Το Giants θα κυκλοφορήσει στις 5 Μαρτίου. Την ίδια περίοδο, θα δώσουν μια σειρά από συναυλίες στη Βρετανία, προωθώντας το νέο τους υλικό.

Ακολουθεί το tracklist:

'Another Camden Afternoon'
'Freedom Is Insane'
'Giants'
'Lowlands'
'Boom Boom'
'My Fickle Resolve'
'Time Was Once On My Side'
'Mercury Rising'
'Adios'
'15 Steps'

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Let Love Lead the Way(12-01) Bleep Web Radio Playlist

Flunk - Sit Down
Hawkers - Riders On The Storm
Strangezero - I'm Ready To Fly
Martina Topley Bird - Carnies
Port O Brien - I Woke Up Today
Silicone Soul - Feeling Blue (Lauri Remix)
Virag - Powerless
Washed Out - Olivia
Carl Cox -  Family Guy
Mattafix - Living Darfur
Jay Haze & Reboot - I Wait For You (Boozou Bazou Remix)
Karanyi - Dallam (Fandora Remix)
Marsheaux - What A Lovely Surpise
RJD2 - Up To No Good Again
Neon Indian - Polish Girl
Wild Beasts - Hooting & Howling
Supreme Beins Of Leisure - Never The Same
Try To Find Me - Needs Ending
Body Language - You Can (Keep Shelly In Athens)
Conjure One - Pilgrimage
La Cherga Feat. Irina Karamarkovic - Cooking Dub
Fillo And Peri - Closer Now (Chill Out Remix)