Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Αδριανός Παπαδέας. Ένας από τους 5 δημοφιλέστερους Έλληνες Dj

Το όνομά του γνωστό στους περισσότερους. Οι μουσικές του επιλογές, είτε από τη συχνότητα του Best 96,2, είτε από τα decks κάποιου club, πραγματικά μοναδικές. Η φωνή του, γνωστή σε ελάχιστους.

Σχεδόν κάθε άνθρωπος που ασχολείται με κάποια μορφή τέχνης, αφήνει το αποτέλεσμα να μιλήσει για λογαριασμό του αποφεύγοντας τη φλυαρία και τις περιττές περιγραφές. Αυτή η τετριμμένη διαπίστωση ισχύει στο ακέραιο και στην περίπτωση του Αδριανού Παπαδέα.

Λίγο καιρό μετά την ολοκλήρωση της on line ψηφοφορίας για την ανάδειξη των δημοφιλέστερων Ελλήνων dj, που διοργάνωσαν η  Amstel Pulse και η Planetworks, όπου ο Αδριανός Παπαδέας βρέθηκε μέσα στους πέντε πιο αγαπημένους του Ελληνικού κοινού και λίγο πριν ξεκινήσει μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία που περιλαμβάνει περισσότερες από 25 εμφανίσεις σε club, σε ολόκληρη την Ελλάδα ο Αδριανός Παπαδέας, μας συστήνεται επισήμως.

Ο on line διαγωνισμός της Amstel Pulse και της Planetworks αποτελεί πλέον παρελθόν . Το περίμενες ότι θα συγκαταλέγεσαι ανάμεσα στους 5 δημοφιλέστερους Έλληνες dj, ή ήταν κάτι που σε εξέπληξε ευχάριστα;
Να σου πω την αλήθεια το περίμενα.

Πότε και φυσικά που, μπορεί κάποιος να ακούσει τις μουσικές σου επιλογές;Κάθε Σαββατοκύριακο στον Best 92,6 από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 12. Από κοντά στα party που εμφανίζομαι σε όλη την Ελλάδα και φυσικά από τα cd μου που κυκλοφορούν σε όλα τα δισκοπωλεία.

Προτιμάς τα decks ενός μαγαζιού ή τις κονσόλες του ραδιοφώνου;
Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Το κάθε ένα έχει τη μαγεία του, τα καλά του και τα κακά του. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο.

Στις εκπομπές σου, ο ακροατής θα ακούσει τις –αναμφισβήτητα- εκπληκτικές μουσικές επιλογές σου, αλλά ποτέ την φωνή σου. Για ποιόν λόγο αποφεύγεις να χρησιμοποιήσεις το μικρόφωνο;Απλώς έτυχε να ξεκινήσω έτσι. Σταδιακά καθιερώθηκε και τελικά έγινε μόδα. Δεν νομίζω ότι ο κόσμος ακούει τις εκπομπές μου για να ακούει τη φωνή μου. Το συγκεκριμένο δίωρο στον Best είναι καθαρά αφιερωμένο στη μουσική και στο mixing. Στο πώς μπορούν δηλαδή κάποια tracks να φτιάξουν μια ιστορία.

Η κατάσταση που επικρατεί στο ραδιόφωνο τα τελευταία χρόνια, με την σαρωτική κυριαρχία του playlist, θεωρείς ότι είναι μια αναγκαιότητα που επέβαλε το ίδιο το κοινό ή μια εύκολη λύση που μειώνει τα λειτουργικά έξοδα ενός σταθμού;Είναι η εύκολη λύση για τους σταθμούς. Ελπίζω να μην γίνει και για τους παραγωγούς.

Ποια είναι τα επόμενα δισκογραφικά σου σχέδια. Ετοιμάζεις κάποια καινούργια συλλογή;Στις αρχές του ερχόμενου χειμώνα θα κυκλοφορήσει μια συλλογή διαφορετικού ύφους, μαζί με τον Γιώργο Σεράγο, ενώ προς τα τέλη του χειμώνα θα κυκλοφορήσει και το Concealed Truth 3, το οποία θα είναι και το τελευταίο της σειράς. Ετοιμάζω επίσης και μερικές προσωπικές παραγωγές που θα είναι και αυτές έτοιμες σύντομα.

Μπορείς να θυμηθείς την καλύτερη και τη χειρότερη στιγμή στην μέχρι τώρα πορεία σου ως dj;Η καλύτερη στιγμή ήταν όταν με πήρανε στον Best. Χειρότερη στιγμή δεν μπορώ να θυμηθώ. Κακές, έχουν υπάρξει πολλές, αλλά δεν μπορώ να πω ποια ήταν η χειρότερη από όλες.

Ποιος dj ήταν το είδωλό σου στα πρώτα σου βήματα;Μου άρεσε πάντα ο Paul Oakenfold, αλλά δεν θα έλεγα ότι είχα είδωλα.

Τι θα συμβούλευες κάποιον που ξεκινάει τώρα την ενασχόληση του με τα decks;Ένα μόνο πράγμα. Δουλειά, δουλειά και πάλι δουλειά. Να το κυνηγήσει με κάθε τρόπο. Ευκαιρίες πάντα παρουσιάζονται. Η δουλειά είναι αυτή που κάνει τη διαφορά.

Θα μπορούσες να φτιάξεις μια ιδανική καλοκαιρινή συλλογή για τους αναγνώστες;Φυσικά και θα μπορούσα, αλλά δεν θα ακουστούν δεμένα μεταξύ τους, οπότε θεωρώ ότι δεν έχει νόημα. Θα είναι απλά ένα tracklist και τίποτα παραπάνω. Θα ευχηθώ όμως σε όλους ένα καλό καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου