Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Athens Fringe Festival 2011

Με σύνθημα «Smile in the mind» (Χαμόγελο στο μυαλό) ξεκινά στις 20 Ιουνίου το Athens Fringe Festival 2011, το πολύχρωμο, καλλιτεχνικό «αντάρτικο» που διοργανώνεται σε δρόμους, πλατείες και κεντρικά σημεία της πόλης. Έως τις 26 Ιουνίου εκδηλώσεις και χάπενινγκς θα ξαφνιάσουν τους Αθηναίους που καλούνται να ενστερνιστούν τη φιλοσοφία του Φεστιβάλ «Η Αθήνα μάς ανήκει».
Συνολικά, 130 καλλιτεχνικές ομάδες, 15 μη κυβερνητικές οργανώσεις, 82 εθελοντές, 1 διώροφο λεωφορείο, 21 μουσεία, ποδηλατάδα και έξι χώροι θα συμμετάσχουν το φετινό Fringe.
Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στην Τεχνόπολη, και σε άλλους συνεργαζόμενους χώρους (Βρυσάκι, Αρχαιολόγοι, χώρος πολιτισμού @Ρουφ, Eliart, Athens House of Photography) καθώς και στους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας.
Παράλληλα, ένα διώροφο λεωφορείο θα περιδιαβαίνει κάθε μέρα τις γειτονιές της πόλης, μέχρι τις πιο απόμακρες γωνιές της, όπου η χοροθεατρική ομάδα «Παρακούν» μαζί με άλλους μουσικούς, χορευτές και ηθοποιούς θα ξεσηκώνουν τους Αθηναίους με τις δράσεις τους, παίζοντας μουσική, χορεύοντας και τραγουδώντας.
Kατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα παρουσιαστούν δεκάδες συναυλίες, θεατρικά, χορευτικές παραστάσεις, εικαστικά, performances, εγκαταστάσεις.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι η διασπορά των εκδηλώσεων σε όλη την πόλη και η ενεργή εμπλοκή των κατοίκων της στις αθηναϊκές δράσεις.
Οι guest artists για φέτος είναι οι Smokey Bandits, οι Sleeping Pillow από τη Θεσσαλονίκη, οι Yianneis, o Monsieur Minimal, οι Burning sticks, ενώ φέτος θα διοργανωθεί το Fischer Swing Night, μια νύχτα γεμάτη σουίνγκ μουσική και χορό από τους Penny and the Swinging Cats και τους Ηirollers.
Στο θέατρο, η ομάδα Forplay, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Βασίλη Μαυρογεωργίου, καλεί το κοινό στην περιπλάνησή της στους κήπους του συλλόγου Αρχαιολόγων στην κωμωδία του Σέξπιρ «Όπως Σας αρέσει» (25-26 Ιουνίου).
Ακόμη, το Φεστιβάλ Ελληνικού έργου του θεάτρου Ελιάρτ, κατά την διάρκεια του Fringe θα παρουσιάσει και θα βραβεύσει τις θεατρικές ομάδες και παραστάσεις που έχουν ξεχωρίσει.
Το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Αγ. Παρασκευής θα ανεβάσει την προφεστιβαλική μαθητική θεατρική παράσταση: «Αισχύλου Ορέστεια (Αγαμέμνων και Χοηφόροι)» σε ενιαία παρουσίαση.
Η φωτογραφία δεν θα λείπει από τη φετινή διοργάνωση, καθώς ο φωτογράφος Καμίλο Νόλλας με το Athens House of Photography διοργανώνει έκθεση (20-26/6) με τα καλύτερα έργα από τον διαγωνισμό φωτογραφίας photoraid.
Το φετινό Fringe όμως, πέρα από την καλλιτεχνική και ακτιβιστική του δραστηριότητα, διοργανώνει και ένα εναλλακτικό κυνήγι θησαυρού (25 Ιουνίου). Οι συμμετέχοντες αφού διασχίσουν όλη την πόλη με ποδήλατα θα εισέλθουν θριαμβευτικά στο χώρο της Τεχνόπολις.
Θα υπάρχει ενιαίο, ημερήσιο εισιτήριο των επτά ευρώ, ή πέντε ευρώ για φοιτητές, άνεργους κλπ, για όλους τους χώρους και όλες τις παραστάσεις.
Με το απόκομμα του εισιτηρίου, θα επιτρέπεται δωρεάν η είσοδος σε 21 Μουσεία του δικτύου Μουσείων του Ιστορικού Κέντρου (ανάμεσά τους το Ίδρυμα Θεοχαράκη, το Μουσείο Λαλαούνη και το Ηρακλειδών).
Το Φεστιβάλ διοργανώνουν η Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση σε συνεργασία με το Edinburgh Festival -από όπου ξεκίνησε η διοργάνωση- και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου